• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Перелік предметів ЗНО у 2014 році не зміниться

Перелік предметів ЗНО у 2014 році не зміниться

2013-10-10

Міністерством освіти затверджено наказ про зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2014 році.

Відповідно до документа у 2014 році вступники до вищих навчальних закладів матимуть можливість скласти ЗНО з 11 навчальних предметів, зокрема, з української мови і літератури, історії України, всесвітньої історії, математики, біології, географії, фізики, хімії, російської мови, світової літератури та однієї з іноземних мов: англійської, німецької, французької або іспанської.

Кожен зареєстрований учасник зможе скласти тести зовнішнього оцінювання не більше як із чотирьох зазначених навчальних предметів.

Результати зовнішнього оцінювання випускників будуть зараховуватися як вступні випробування до вищих навчальних закладів для здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста та бакалавра (спеціаліста, магістра медичного та ветеринарного спрямувань).

Розроблення та укладення тестів покладено на Український центр оцінювання якості освіти.

Також фахівцями центру буде здійснений переклад тестів з історії України, всесвітньої історії, математики, біології, географії, фізики, хімії кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською та угорською мовами. Тест зі світової літератури буде перекладено російською мовою.

За матеріалами Освіта.ua

Кiлькiсть переглядiв: 119

Коментарi